Sponsors:

Restauratie poederaanhangwagen gereed.

SOB heeft al enige jaren de beschikking over de poederaanhangwagen van de brandweer van de voormalige gemeente Midwolda. Uiteraard is deze in volledig gerestaureerd. Het resultaat is te bewonderen op de open dag van Autoschade Boerma op zaterdag 2 april a.s. .

IMG-20160401-WA0002

De poederaanhanger werd in het verleden gebruikt bij vloeistof of elektriciteitsbranden. De poeder in de tank werd onder druk gezet door stikstof en via slangen die aan met de tank waren gekoppeld, werd de brand bestreden.

Ook bij landingen van helikopters, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een koninklijk bezoek, diende uit veiligheidsoverweging de brandweer aanwezig te zijn met de poederaanhangwagen. Dit om bij eventuele calamiteiten zo snel mogelijk te kunnen optreden.

Sinds de jaren 90 is bestrijding van brand met poeder vervangen door het blussen met schuim.

SOB Agenda

Geen activiteiten.